Over ons

Sport & Handelsstal

 

Jos Lansink is een bekende figuur in de paardenwereld, met name in de springsport.

Bekend om zijn vaardigheid en succes als ruiter, runt Jos ook een internationale sport- en handelsstal met klanten van over de hele wereld.

Zijn succes in de handel komt waarschijnlijk voort uit zijn diepgaande kennis van paarden, hun training en hun potentieel.

De stal heeft een aantal internationale ruiters in dienst die dagelijks worden gecoacht door Jos.

 

Fokkerij

 

Jos Lansink is ook zeer actief in de fokkerij. Op stal heeft Jos 6 dekhengsten met veel potentieel en uit de beste vader- en moederlijnen.

Klik hier om onze collectie fokhengsten te bekijken.

Coaching

 

Jos Lansink staat bekend om zijn expertise in het coachen en trainen van paarden en ruiters voor de springsport.

Sinds 2021 is Jos Lansink eveneens bondscoach van de Nederlandse springploeg.

Met jarenlange ervaring als topruiter brengt hij een schat aan kennis mee in zijn coachende rol.

Lansink benadrukt een holistische benadering van paardentraining, waarbij de nadruk niet alleen ligt op fysieke conditie, maar ook op mentale paraatheid en samenwerking tussen paard en ruiter.

Zijn methoden geven prioriteit aan het welzijn en geluk van het paard en zorgen ervoor dat ze zowel fysiek fit als mentaal betrokken zijn bij hun werk.

Door zijn begeleiding helpt Lansink paarden hun volledige potentieel te bereiken, waardoor ze kunnen excelleren in de veeleisende springsport.

Biografie

 

Jos is geboren op 19 maart 1961 te Weerselo, Nederland. Hij is op 3-jarige leeftijd begonnen met pony rijden. Op zijn 12e jaar werd hij voor het eerst Nederlands Kampioen.
Als oudste zoon was het gebruikelijk dat hij de boerderij over zou gaan nemen, maar zijn hart lag toch bij de paarden. Op zijn 18e jaar maakte hij de overgang van de pony’s naar de paarden.

In 1988 boekte hij zijn eerste internationale successen met het paard Felix. Na enkele grand-prix overwinningen heeft hij met Felix naar zijn eerste Olympische Spelen deelgenomen. Individueel eindigde hij in Seoul op de 7e plaats.

Na Felix kwamen de toppers Egano en Libero. Egano won met Jos vele Grote Prijzen met als hoogtepunt het winnen van Olympisch Goud in Barcelona.

Met Libero won hij, na vele overwinningen in Grote Prijzen, de Wereldbekerfinale in 1994 in ’s-Hertogenbosch.

In 1996 maakte Jos de overstap naar Zangersheide in het Belgische Lanaken. Met de hengst Carthago nam hij deel aan de Olympische Spelen in Atlanta en Sydney. Met Caridor behaalde hij samen met het Belgische team de bronzen medaille op het Wereldkampioenschap in Jerez de la Frontera in 2002. Jos reed met Caridor twee foutloze rondes in de landenwedstrijd.
Indiviudueel eindigde hij op een 6e plaats.

In 2004 is hij als zelfstandige begonnen met een eigen spring-, en handelsstal. Hij won in dat jaar de hoogst gedoteerde Grote Prijs in het Candese Galgary met de imponerende hengst Cumano.

In 2006 werd hij Wereldkampioen met Cavalor Cumano tijdens de WEG in Aken.

Hij behaalde in zijn carrière negen keer de Nationale Titel. Acht keer voor Nederland en één keer voor België.