Chaccolino JL Z

  • Geslacht: Hengst
  • Geboren: 2020
  • Schofthoogte: 168
  • Vachtkleur: Bruin
  • Stamboek: Zangersheide

Een afstamming van Chaccolino JL Z is bijna een garantie voor succes; deze veelbelovende hengst combineert de wereldberoemde Chacco Blue met de olympische merrie Valentina van ’t Heike. Daarnaast laat Chaccolino JL Z zelf zien over enorm veel springtalent te beschikken; hij springt met een uitstekende techniek, veel afdruk en uitmuntende reflexen.


Vader Chacco Blue is al jarenlang de nummer één op de wereldranglijst voor springhengsten en heeft een bijna eindeloze lijst aan Grand Prix-springpaarden voortgebracht. Het bekendste voorbeeld is uiteraard de regerend olympisch kampioen Explosion W, maar ook H5 Chaganus, Stardust, Chalou en Casquo Blue zijn nakomelingen van Chacco Blue.


Onder het zadel van Jos Lansink behoorde moeder Valentina van ’t Heike jarenlang tot de beste combinaties van België. De extreem getalenteerde Nabab de Rêve-dochter won de Grote Prijzen van Abu Dhabi en Parijs en was tweede in de Global Champions Tour-finale in Doha. Daarnaast won Valentina teambrons op de Wereldruiterspelen in Kentucky in 2010 en nam zij deel aan de Europese kampioenschappen in Madrid in 2011 en de Olympische Spelen in Londen in 2012.


In de fokkerij was Valentina van ’t Heike ook al enorm succesvol. Zo is zij moeder van de bekende hengst Epleaser van ’t Heike, die zowel onder Christian Ahlmann als Frank Schuttert op het hoogste niveau sprong. Onder Ahlmann won Epleaser van ’t Heike onder meer de Grand Prix van Treffen en de Nations Cup van Aken in 2016. Naast Epleaser gaf Valentina van ’t Heike ook het Grand Prix-springpaard Boomer van ’t Heike, die mooie successen kende onder Mathijs van Asten en Kim Thiry. Verder is Valentina van ’t Heike moeder van de getalenteerde goedgekeurde hengsten Chaudfontaine JL Z, Notting Hill JL Z en Cavalier Russe Z.

 

Dekinformatie

  • Spermatypes: Vers
  • Dekgeld voor vers sperma: € 1.000,00

Stamboom

Chacco Blue
Chambertin
Cambridge
Desiree VII
Contara
Contender
Godahra II
Valentina van't Heike
Nabab de Reve
Quidam de Revel
Melodie En Fa
Quanina van't Heike
Lys de Darmen
Golympia

Hippomundo Pedigree