Akarad Hero Z

  • Geslacht: Hengst
  • Geboren: 2011
  • Vachtkleur: Bruin
  • Stamboek: Zangersheide

Akarad Hero Z is één van de meest getalenteerde hengsten op het hoogste niveau en heeft daarnaast een indrukwekkende pedigree. Al van jongs af aan was Akarad Hero Z een spectaculair springpaard en onder het zadel van Pieter Clemens is hij succesvol op vijfsterren Grand Prix en Nations Cup-niveau.


In 2021 maakte Akarad Hero Z op overtuigende wijze zijn vijfsterren Grand Prix-debuut door vierde te worden in de Grote Prijs van Brussel. Afgelopen jaar zette de Aganix du Seigneur-zoon deze succesvolle lijn voort en sprong hij overtuigend foutloos in de Nations Cup van Rome. Dit droeg bij aan de tweede plaats voor de Belgische equipe. Ook in de Nations Cup van Hickstead overtuigde Akarad Hero Z met zijn enorme talent en sprong hij onder Pieter Clemens een foutloze ronde.


Net als zijn uitstekend fokkende vader Aganix du Seigneur beschikt Akarad Hero Z over onbeperkt vermogen en extra kwaliteit aan de sprong. Zijn moeder China Touch Hero combineert de tweevoudig Olympische hengst Chin Chin met de stempelhengsten Caretino en Landgraf I. In de fokkerij gaf China Touch Hero reeds de succesvolle dekhengst Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero – vader van onder meer Dourkhan Hero Z – en de internationaal succesvolle springpaarden Esprit de la Roque en Jaguar de Tiji.


Als fokhengst maakt Akarad Hero Z een positieve indruk; uit een klein aantal nakomelingen springen meerdere paarden reeds op internationaal niveau en blinken ze uit door afdruk, kwaliteit en vermogen. Mooie voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Kinmar Scarlett Z van de Zwitserse topamazone Janika Sprunger of Luka-Cara, in eigendom van Ashford Farm en als vierjarige derde in de Blom Cup in Valkenswaard.

Dekinformatie

  • Spermatypes: Vers
  • Dekgeld voor vers sperma: € 1.500,00
  • Dekgeld informatie: 250 Euro bij aankoop sperma + 1250 drachtigheidstoeslag

Stamboom

Aganix du Seigneur
Ogano Sitte
Darco
Ialta Sitte
Cadix du Seigneur Z
Chellano Z
Atlanta Sitte Z
China Touch Hero
Chin Chin
Constant
Larese
Laska III
Caretino
Alaska III

Hippomundo Pedigree

Palmares